Vakantieparken Spanje

Spanje, gelegen op het Iberisch Schiereiland in Zuidwest Europa heeft een oppervlakte van 506.000 vierkante kilometer en telt 47.000.000 inwoners. Buiten dit behoren ook de Spaanse Exclaves in noord Afrika en de eilandengroepen Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan en de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee tot het land. Spanje grenst in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar, de enige plaats in europa waar wilde apen leven, in het westen aan Potugal, in het noorden aan deAtlantische Oceaan en Golf van Biskaje, Andorra en Frankrijk en in het oosten aan de Middellandse Zee. Het is een heel afwisselend land met uiteenlopende talen, eetgewoonten, culturen en ook klimatologisch zijn er verschillen met name in het Noordwesten in Gallicië regenachtig, in het oosten en zuiden warm, droog en zonnig. De hoofdstad van Spanje is Madrid, een grote moderne, maar ook culturele stad in het midden van het land. Een andere moderne en ook weer oude stad is de hoofdstad van Catalonië, Barcelona, gelegen aan de Middellandse Zee. Spanje kent een goede infrastructuur, de voertaal is Spaans en u betaalt er gewoon met de Euro.

Parken in Spanje

In Spanje vindt u veel goed geoutilleerde parken, door toeristen soms bijzonder hoog gewaardeerd, zoals onder andere Barcelo Montecastillo bij Jerez de la Frontera, met een waardering van 8.4; of het te Punta Umbria in Andalusië gelegen Barcélo Punta Umbria Beach Resort met een waardering van 9.0!

Toeristische informatie

Spanje staat bekend om het land van zon, zee, strand,dans,wijnen en natuurlijk het stierenvechten. Maar het land heeft veel meer dan de witte stranden, Rioja, de flamengo of sherry. Spanje kent een heleboel bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, we noemen onder andere: de Palmentuin van Elx, nabij Alicante; het historisch centrum van de plaats Toledo; de pelgrimroutes naarSantiado de Compostella; de kathedraal van Burgos. Allemaal een onvergetelijk bezoek waard. Spanje is ook een land van traditionele evenementen, zoals het stierenrennen in Pamplona, het tomatenfeest in Buñol en El Pilar in Zaragoza.