Vakantieparken Oostenrijk

Vakantieparken Oostenrijk? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

lees meer

Oostenrijk is gelegen in Centraal-Europa, de hoofdstad van deze federale staat is de mooie, oude stad Wenen, gelegen in het oosten van het land. Oostenrijk is omgeven door land en grenst aan Slovenië en Italië in het zuiden, Hongarije en Slowakije in het oosten, Tsjechië en Duitsland in het noorden en Liechtenstein en Zwitserland in het westen. Oostenrijk bestaat als federale staat uit 9 deelstaten, elk met een eigen hoofdplaats en kenmerkende eigenschappen, te weten: Voralberg, de hoofdplaats van deze staat is Bregenz en het is de meest westelijke deelstaat, grenzend aan Liechtenstein, Zwitserland en Duitsland; Wenen, de hoofdstad van het land, Wien en gelegen in het oosten van het land in Niederösterreich; Oberösterreich, met de hoofdplaats Linz en grenzend aan Tsjechië en Duitsland. In deze staat komt de Donau Oostenrijk binnen; Tirol, met als hoofdplaats Innsbruck en grenzend aan Zwitserland, Italië en Duitsland is een geliefde regio voor zowel zomer- als wintervakanties; Steiermark, met als hoofdplaats het bekende Graz en grenzend aan Slovenië wordt het groene hart van Oostenrijk genoemd, het loopt vanuit de Alpen over in groot vlakland in het zuiden; Salzburgerland, met de hoofdplaats Salzburg grenst aan Duitsland; Niederösterreich met als hoofdplaats St. Pölten grenst aan Tsjechië en Hongarije, het ligt in het noordoosten van Oostenrijk en heeft binnen haar grens ook de hoofdstad van de federale staat Oostenrijk, het mooie Wenen; Karinthië, met de hoofdstad Klagenfurt grenst aan Italië en Slovenië, het bezit meren met drinkwaterkwaliteit en het heeft gemiddeld de meeste uren zon; Burgenland, met de hoofdplaats Eisenstadt grenst aan Hongarije en hier bevindt zich het enige steppemeer van Europa, de Neusiedler See.

Oostenrijk is een geliefd vakantieland, zowel ’s zomers als ’s winters. Het heeft een vriendelijke en gastvrije bevolking, schitterend natuurschoon, mooie oude steden en men houdt er van Mozart, bier en lederhosen. De voertaal in het land is Duits, de hoofdstad van het land is Wenen, gelegen in het oosten van het land. Andere bezienswaardige steden zijn Innsbruck, Graz en Lienz met vele historische gebouwen en mooie gezel drukke winkelstraten. Het land heeft een goede infrastructuur.

Toeristische informatie
In heel Oostenrijk vindt u natuurgebieden, oude bergdorpjes, rivieren, watervallen en bergen, die laatsten vooral in het westen van het land. In de dorpjes is het soms alsof men jaren terug gaat in de tijd. U kunt in dit land uren wandelen en fietsen zonder in de drukte terecht te komen; u krijgt door de mooie natuur en de frisse, schone berglucht een gevoel van ultieme vrijheid. In de grotere plaatsen is het gezellig toeven, met leuke winkelstraten, mooie architectuur, historische gebouwen en de vele restaurantjes, waar u de Oostenrijkse keuken kunt leren waarderen. Oostenrijks bekendste rivier is de Donau, waarop overal mooie boottochten zijn te maken langs overweldigende oevers. Een heel mooi gebied in het land is het aan de zuidkant van de Alpen gelegen Karinthië; het is er zeer zonnig, er zijn mooie meren en bossen. Hier vindt u ook verschillende vakantieparken, zoals: Ferienpark Ossiachersee, gelegen direct aan dit prachtige meer en in een prachtige natuurlijke en zonzekere omgeving. Er is een prachtig zwembad en diverse andere activiteiten worden georganiseerd, zoals watersport op en in het kraakheldere water. Een leuke dagtrip is een uitje naar Italië, op slechts 30 minuten rijden; park Maltschachersee, gelegen direct aan het gelijknamige meer is een echt familiepark, er is een geweldig zwembad, overdekt en een kinderparadijs, Kid’s World, waar de kleinen zich uren kunnen vermaken. In de directe omgeving kunt u pittoreske plaatsjes bezoeken rondom de Worthersee en de Ossiachersee.


Vacanceselect

Vacanceselect - verzorgde parken Oostenrijk

Oostenrijk beschikt over veel bungalowparken die kunnen dienen als eindbestemming voor een vakantiepark vakantie. Eigenlijk bewijzen de bezoekers van deze vakantieparken Oostenrijk een dienst. De opbrengsten van elk vakantieresort of bungalowpark dragen weer bij aan de verdiensten van de lucratieve toeristische sector in Oostenrijk. Bekijk voor meer informatie, reizen en prijzen de website van Vacanceselect.

bekijk aanbod
Vrijuit

Vrijuit - ruime parken Oostenrijk

Oostenrijk is genieten van natuurschoon, bergen, dalen en adembenemende panorama's. Het land biedt dankzij haar vochtige klimaat een prachtige bloeiende natuur en behoort tot de bosrijkste landen van Europa. Oostenrijk biedt veel vakantiemogelijkheden. Daarnaast beschikt Oostenrijk over een aantal mooie vakantieparken. Bekijk nu de website van Vrijuit!

bekijk aanbod
Landal

Landal - prachtige parken Oostenrijk

Landal GreenParks biedt u 68 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië met in totaal circa 13.000 bungalows en villa`s. Landal GreenParks vakantieparken staan garant voor een overheerlijke rust, vele ruimte, schone natuur en het open karakter van de vakantieparken in Oostenrijk.

bekijk aanbod
Pharos Reizen

Pharos Reizen - luxe parken Oostenrijk

Oostenrijk is een geschikte vakantiebestemming voor zowel gezinnen als stellen. De natuur is prachtig, er is veel te doen en er is gedacht aan activiteiten voor alle leeftijden. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie op een vakantiepark in Oostenrijk.

bekijk aanbod
Hogenboom

Hogenboom - park aanbiedingen Oostenrijk

Hogenboom Vakantieparken is de intermediair voor vele vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Tsjechië, Spanje en Frankrijk. Bij Hogenboom Vakantieparken boek je in Oostenrijk zeer luxe bungalows, ruime chalets, vakantiehuizen en gezellige campings!

bekijk aanbod
Eenstacaravanhuren

Stacaravan Oostenrijk

Een mogelijk om goed over na te denken is het huren van een stacaravan om zo te genieten van een heerlijke vakantie of weekenden. Op steeds meer vakantieparken en campings zijn deze stacaravans te huur en het is een ideale keuze voor een geweldige en comfortabele buitenvakantie.

bekijk aanbod
Treinreizenonline

Trein naar Oostenrijk

Er zijn vele vakantieparken in Oostenrijk waar u uw vakantie zou kunnen houden maar laat uw vakantie eens beginnen met een treinreis naar Oostenrijk door de bergen, dalen, tunnels en kleine steden en dorpen. Deze treinreizen zijn al een ervaring op zich.

bekijk aanbod