Vakantieparken Nederland

Water speelt in Nederland een grote rol. De kustlijn, van de Zeeuwse eilanden tot het Waddengebied, beslaat meer dan 500 kilometer. En dan zijn de oevers van het IJsselmeer nog niet meegerekend. Binnen Nederland zijn er talloze rivieren en riviertjes die zich een weg naar de zee banen. Veel vakantieparken in Nederland zijn langs het water te vinden. Sommige toeristen vinden juist de drogere delen van Nederland aantrekkelijk. Zij kunnen terecht in vakantieparken in Drenthe, op de Veluwe en in delen van Noord-Brabant. De nabijheid van de zee zorgt voor een aangenaam zeeklimaat met betrekkelijk warme winters en koele zomers.

Voorzieningen in de vakantieparken in Nederland

De vakantieparken in Nederland zijn van goede kwaliteit. Bijna altijd zijn er speelweides en speeltuintjes voor de kinderen aanwezig. In het hoogseizoen wordt er vaak iets extra´s georganiseerd. Dat kan in de vorm van een animatieprogramma zijn, maar een themaweek waaraan allerlei losse activiteiten worden gekoppeld. Hoe het vakantiepark er verder uitziet verschilt. Sommige parken hebben veel voorzieningen, waaronder een restaurant, een winkel en een zwembad. In verschillende vakantieparken van Nederland kun je vakantiebenodigdheden huren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kinderbedje, maar ook aan fietsen of een kano.

Evenementen in Nederland

Gedurende het hele jaar vinden er grote en kleine evenementen plaats die je vanuit een vakantiepark in Nederland kunt bezoeken. Als je van sport houdt, kun je bijvoorbeeld kaarten bestellen voor het World Tennis Tournament in Rotterdam, of voor de Haarlemse honkbalweek. In het voorjaar en de zomer vinden tientallen popconcerten en Dancefestivals plaats, van Appelpop in Tiel tot Awakenings in Spaarnwoude. Liefhebbers van klassieke muziek bezoeken bijvoorbeeld het Grachtenfestival in Amsterdam. De Zwarte Cross, die in juli in de Achterhoek plaatsvindt, is een bijzondere combinatie van muziek en motorcross. Aan het einde van de winter staat Zuid-Nederland in het teken van carnaval.

Voorjaar

In het voorjaar is er in Nederland van alles te beleven. Vanuit een vakantiepark in Nederland zie je weer eens een heel ander gebied dan je gewend bent. Neem bijvoorbeeld een fiets mee en maak een mooie kastelentocht. Of maak een wandeling langs de fruitbomen in de Betuwe die in dit seizoen volop in bloei staan. Dit jaargetijde is ook het moment om de Keukenhof in Lisse te bezoeken. Hier staan duizenden krokussen, narcissen en tulpen in bloei.

Zomer

De zomer is de periode waarin de vakantieparken van Nederland hun meeste bezoekers ontvangen. Er wordt in Nederland dan volop gefietst en gewandeld. Ook zijn er veel watersporters actief. Langs de kust zijn speciale gebieden ingericht waar kitesurfers en andere watersporters hun gang kunnen gaan. Maar ook zwemmen, vliegeren, zandkastelen bouwen of lekker languit van de zon genieten behoort tot de mogelijkheden. Ook bij de randmeren zijn prachtige stranden te vinden. De jachthavens rondom het IJsselmeer liggen vol met grote en kleine pleziervaartuigen.

Najaar

Het najaar is een mooi moment om een bezoek te brengen aan een van de vele attractieparken die Nederland rijk is. Een bungalow in een vakantiepark in Nederland is een goede uitvalsbasis om een of meer parken te bezoeken. In Noord-Brabant liggen onder meer de Efteling, Safaripark de Beekse Bergen en het Autotron. Met kleine kinderen is een bezoek aan het Land van Jan Klaassen of aan het Sprookjespark in Enkhuizen zeer de moeite waard. En halve de grote, bekende dierentuinen liggen er in Nederland verschillende kleine dierenparken, waaronder Gaiapark Kerkrade, Zoo Labyrinth Boekelo en de Apenheul.

Winter

Er zijn legio mogelijkheden voor een stedentrip vanuit een vakantiepark in Nederland. Vanuit Twente, Salland of de Achterhoek kun je bijvoorbeeld een tocht maken langs middeleeuwse Hanzesteden als Kampen, Zwolle, Deventer en Zutphen. Een verblijf nabij de Noordzee maakt een trip mogelijk langs de steden die in de Gouden eeuw tot bloei kwamen, zoals Delft, Leiden, Haarlem en Alkmaar. Maar de steden van Nederland hebben nog veel meer te bieden. In Groningen, Maastricht en Amstelveen staan uitstekende musea voor moderne kunst. En het Beatrixtheater in Utrecht staat bekend om zijn musicalvoorstellingen.