Vakantieparken Kroatie

Kroatië, voorheen deel van Joegaslavië is gelegen in Zuid Europa en grenst aan de Adriatische Zee, Slovenië, Hongarije, Servië. Bosnië, Montenegro en Italië. In het noorden ligt het tegen de Alpen aan, met ’s winters goede wintersportmogelijkheden. Het is een klein land met 5 miljoen inwoners. Het land biedt veel, van ruige natuur tot historische stadjes met eeuwenoude gebouwen, veel cultuur en een vriendelijke behulpzame bevolking. De infrastructuur is in orde, in de binnenlanden vindt u soms nog onverharde wegen. Het land heeft een aangenaam mediterraan klimaat, zodat ook zonaanbidders hier een uitstekend verblijf zullen hebben.
Parken in Kroatië

Ook al is Kroatië nog niet lang zelfstandig, toch heeft het een belangrijke toeristische sector en men werkt constant aan verbeteringen. De aanwezige parken zijn goed ingericht, schoon en voorzien van alle moderne gemakken. Een verblijf kan uitstekend dienen als uitvalbasis voor een onvergetelijke zon-, zee- en cultuurvakantie.

Toeristische informatie

Andere vermeldenswaardige stadjes in Kroatië zijn Zadar, een vroegere marinebasis, met een oude binnenstad, Split, Sibenik en het oude Dubrovnik met zijn bekende Dubrovnik Karnaval, dat dateert uit de 14e eeuw. En uiteraard de stad Zagreb, de moderne hoofdstad van het land; Jaarlijks vindt hier een beroemd filmfestival plaats met lokale en internationale documentaires in vele theaters, de Zagreb Dox Voor de kust van Kroatië liggen vele eilandjes, u kunt ze per boot bezoeken en kennismaken met het leven-van-alle-dag. Ideaal ook om de Kroatische keuken te leren kennen.