Vakantieparken Italie

Italië ligt in Zuid Europa, het heeft de vorm van een laars en grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, de Adriatische Zee en de Middellandse Zee. Het land staat bekend om zijn goede keuken, sportwagens, kunstschatten en steden en de mooie kusten. Het land telt 6 regio’s te weten: Sardinië, een groot eiland ten westen van het land op zo’n 230 kilometer; Sicilië, met de vulkaan Etna, de Cosa Nostra en een heel goede en bijzondere keuken; Zuid-Italië –Campania&Molise, Apulië en Basilicata–, met de grote stad Napels, de ruines van Pompeï, de prachtstranden van Calabrië; Midden-Italië –Toscane&Umbrië, Latium, Marken en Abruzzen—met steden als Rome, Florence, Siena en Pisa; Noordoost-Italië –Venetië, Zuid-Tirol, Friuli en Emilia-Romagna—een regio met bergen in het Noorden tot de beroemde kanalen in Venetië; Noordwest-Italië –Piemonte, Lombardije&Valle d’Aosta en Ligurië—met de steden Milaan, Turijn en Genua, mooie meren zoals het Comomeer en de beroemde Bloemenriviera met de bekende plaats San Remo.

Italië is een land met een mediterraan klimaat, naast zonvakanties ook een land voor cultuurliefhebbers. het land heeft bijna 60 miljoen inwoners, de oppervlakte bedraagt ca. 300.000 km. Het gedeelte onder Napels is het minder welvarende deel, het noorden van het land is het rijke deel. Het land kent een heel goede infrastructuur, de autosnelwegen , “autostrada”, zijn tolwegen, de overige nationale wegen zijn tolvrij en in goede staat. Ook binnenlandse vluchten zijn goed te doen, het land kent diverse luchthavens. De Italiaanse eilanden zijn met moderne veerboten te bereiken.

Parken in Italië

In Italië bevinden zich veel parken, ze zijn goed ingericht en voorzien van alle gemakken. Door de ligging kunt u, waar u ook uw reisbestemming kiest, uw gehuurde onderkomen prima als uitvalbasis gebruiken om kennis te maken met de natuur en cultuur van het land.