Vakantieparken Frankrijk

Frankrijk is het hele jaar door een geliefd vakantieland, dat vanuit Nederland goed te bereiken is. Er zijn verschillende vakantieparken in Frankrijk waar niet alleen Frans, maar ook Nederlands wordt gesproken. Frankrijk biedt een mix van romantische dorpjes en grandioze kathedralen. Er zijn nog veel rustige gebieden, waar het boerenleven het tempo bepaalt. Maar ook mondaine badplaatsen en drukke wintersportgebieden zijn er te vinden. Vakantieparken in Frankrijk zijn over het algemeen goed te bereiken. Met het TGV-netwerk zijn de populaire vakantiegebieden snel en comfortabel per trein bereikbaar. Daarnaast ligt er een goed netwerk van snelwegen. Als reiziger maak je hier zelf de keuze: wil je betalen voor een snelle en gemakkelijke reis, dan kies je voor de péage. Vind je het leuk om langs dorpen en stadjes te rijden, kies dan voor het secundaire wegennet.

Voorzieningen in de vakantieparken in Frankrijk

De vakantieparken in Frankrijk bieden voorzieningen voor jong en oud. Er zijn steeds meer parken waar het personeel je in het Engels of zelfs in het Nederlands te woord kan staan. Zelfs op de kleinste vakantieparken kun je dagelijks vers stokbrood bestellen. In de meeste gevallen is er in de vakantieparken in Frankrijk een café, restaurant of een winkel aanwezig. Voor sport en spel kun je eveneens in het vakantiepark terecht. Soms zijn er een zwembad of een tennisbaan. Een baan om petanque, oftewel jeu de boules, te spelen ontbreekt niet. Voor kinderen is er in ieder geval een speelterrein of een speeltuin. In de zomervakantie staan er op de grotere vakantieparken professionele begeleiders klaar om de kinderen te vermaken.

Evenementen in Frankrijk

Een van de meest bijzondere evenementen die je in Frankrijk kunt meemaken, zijn de festiviteiten rond Quatorze Juillet. Op 14 juli herdenken de Fransen de bestorming van de Bastille in Parijs met eten, drinken, dans en vuurwerk. Ook sommige vakantieparken in Frankrijk organiseren tijdens deze nationale feestdag een bijzondere activiteit. Daarnaast zijn er het hele jaar door grappige en interessante evenementen. Bekend zijn de Tour de France, het filmfestival van Cannes en de 24 uur van Le Mans. In augustus kun je in Frankrijk terecht voor diverse oogst- en wijnfeesten. Muziekliefhebbers kunnen onder meer naar het Jazzfestival in Nice, het folkfestival in Nantes of naar een van de sfeervolle concerten in kastelen, ruïnes en grotten. Bij het toeristenbureau en bij de receptie van het vakantiepark in Frankrijk kunnen ze je van alles vertellen over de locale evenementen.

Voorjaar in Frankrijk

Frankrijk kent talloze romantische gebieden die in het voorjaar een bezoek waard zijn. Het is dan een goed idee om een huisje in een vakantiepark in Frankrijk te boeken. Ten zuiden van Parijs liggen de kastelen van de Loire, waaronder het bekende kasteel van Chambord en het kasteel veel Amboise. Veel van deze barokke buitenverblijven zijn omgeven door een schitterende stijltuin. Maar ook een verblijf in de Bourgogne of Picardië is in de lente de moeite waard.

Zomer in Frankrijk

De zomer is een drukke tijd voor de vakantieparken in Frankrijk. Het land is een gewild gebied om de vakantie door te brengen. Binnen Frankrijk kun je letterlijk alle kanten op. In het Rhônedal en langs de Middellandse Zee kun je de hoogste temperaturen verwachten. In de Alpen en de Pyreneeën is het weer grilliger, maar daardoor wel beter geschikt om te wandelen en te fietsen. Dit geldt ook voor de onder Nederlanders populaire streek ten oosten en zuidoosten van Parijs. Tot slot kiezen veel toeristen voor een verblijf in een vakantiepark aan de Franse Noordzeekust. Vooral Bretagne en Normandië zijn populair voor strand- en zeilvakanties.

Najaar in Frankrijk

Een bezoek aan een vakantiepark in Frankrijk valt goed te combineren met een tocht langs stadjes en steden. Breng tijdens de vakantie bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde kathedralen van Reims, Amiens of Chartres. Ook de achttiende-eeuwse vestingwerken van Vauban, die in het hele land te vinden zijn, zijn de moeite waard. Liefhebbers van cultuur bezoeken een sfeervol concert in een van de vele kastelen van het land. Vanzelfsprekend heeft de hoofdstad Parijs in ieder jaargetijde voor ieder wat wils te bieden.

Winter

In de winter staat Frankrijk vooral bekend als wintersportland. Er liggen dan ook verschillende Franse vakantieparken in de wintersportgebieden. Van hieruit kun je heerlijk skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen. Maar ook mensen die op zoek zijn naar wat zon en warmte, kunnen in een vakantiepark in Frankrijk terecht. In de winter op het strand liggen is niet meer mogelijk. Maar je kunt aan de Middellandse Zeekust nog uitstekend op het terras zitten en mooie wandelingen maken.

Frankrijk is een Westeuropees land, dat grenst aan de Middellandse Zee, Monaco, Andorra, Spanje Italië, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, België, het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje. Het land is prima met de eigen auto te bereizen via België. Het land is qua oppervlakte het derde land van Europa, het meet ruim 550.000 vierkante kilometer en er wonen ruim 62.000.000 inwoners. De hoofdstad van het land is Parijs “stad van de liefde”. Frankrijk is bekend om de “franse keuken”, het is ook het land van kaas, en wijn en kent vele bijzondere streekgerechten. Het land kent door zijn grote omvang 3 klimaatzones: het mediterraan klimaat, het vochtig zeeklimaat en het semilandklimaat, het bezit een afwisselend beeldschoon landschap en is naast een uitstekende zomerbestemming ook bijzonder geschikt voor wintersporters. Frankrijk kent een prima infrastructuur, de grote autowegen zijn tolwegen, maar de goede binnenwegen, Routes Nationales, zijn tolvrij en verkeren in goede staat. Ook is er een prima spoorwegnet, niet alleen voor intercity’s maar ook voor de franse hogesnelheidstrein, TGV. Het land heeft tevens een goed netwerk binnenlandse vluchten, zodat alle regio’s snel per vliegtuig of per TGV te bereiken zijn.

Vakantieparken in Frankrijk

Er zijn legio mogelijkheden om een verblijf op een vakantiepark te huren en deze accommodatie als uitvalbasis te benutten. In het algemeen zijn de parken goed ingericht en schoon, de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. In heel Frankrijk bevinden zich vakantieparken, sommigen ook met overdekt zwembad en altijd met genoeg faciliteiten voor kinderen en volwassenen.

Toeristische informatie

Parijs, de hoofdstad van het land is een mooie, maar ook drukbevolkte stad met vele musea, leuke winkelstraten, marktjes, pleinen, nachtclubs enz. enz., een echte wereldstad vol cultuur en vermaak. Een echte trekker is de Eiffeltoren, 300 meter hoog en gebouwd in 1889. Ook vermeldenswaard is aankomst van het grootste evenement van het land, de Tour de France.