Vakantieparken Engeland

Engeland, gelegen op een eiland in West Europa vormt met Wales, Schotland en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk (United Kingdom) en heeft een prachtige hoofdstad, Londen. Het land heeft een oppervlakte van 130.500 vierkante kilometer en telt ruim 51.000.000 inwoners. Tot Engeland behoren diverse eilanden, zoals de Kanaaleilanden Shark, Alderney en Guernsey, het beroemde Isle of Man, bekend van de motorrace op het stratencircuit, de eilanden van Scilly waaronder het bekende St. Mary’s en het Isle of Wight. Bestuurlijk is Engeland verdeeld in 9 officiële regios, te weten: 1. Greater London, 2. Noth East England, 3. North West England, 4. Yorkshire and the Humber, 5. West Midlands, 6. East Midlands, 7. East of England, 8. South West England en 9. South East England. De hoofdstad van Engeland, Londen is niet alleen de grootste Europese stad met bijna 8 miljoen inwoners, het is een een oude stad met imposante gebouwen, met moderne winkelstraten, met de residentie van koningin Elizabeth II en natuurlijk de Big Ben. Ook telt de stad veel musea, er is een bruisend uitgaansleven en een bezoek aan Tower Brigde mag niet ontbreken Het naast Tower Bridge gelegen museum Tower of London herbergt de fameuze Britse kroonjuwelen, een bezichtiging waard. Londen kent uitstekend openbaar vervoer, de al meer dan 100 jaar oude metro van londen kent een bijzonder fijnmazig net en brengt u snel en ook nog eens goedkoop naar iedere plek in de stad. Ook de beroemde engelse taxi’s zijn in Londen in grote aantallen aanwezig om u tegen redelijk tarief comfortabel naar uw gewenste bestemming te brengen. Een aanrader is een ritje in het gigantische reuzenrad, gebouwd ter viering van de eeuwwisseling en bijna 135 meter hoog; van zo’n uitzicht kunt u alleen maar dromen! Om Engeland te bezoeken kunt u gebruik maken van de trein door de Kanaaltunnel, u blijft een half uurtje in de eigen auto zitten op speciaal geconstrueerde spoorwegwagons, of u kiest voor een van de veerboten, die vanuit diverse havens in Nederland de oversteek maken, bijvoorbeeld naar Hull of Harwich. Engeland is een groot land en het kent een uitstekende infrastructuur, maar let op: men rijdt er links! In Engeland betaalt men met het Pond Sterling.

Parken in Engeland

In heel Engeland bevinden zich parken, met goed ingerichte stacaravans, chalets of huisjes. Het vakantiepark kan zo een uitstekend als uitvalsbasis dienen om de wijde omgeving te verkennen. Een mooi voorbeeld van zo’n goed ingericht engels vakantiepark is Longleat Forest in Wiltshirew, schitterend verscholen in ongerepte bossen, waar u als in een sprookje een huisje huurt tussen eeuwenoude woudreuzen; toch bent u slechts een paar minuten rijden van de bewoonde wereld, een grote stad verwijderd. Een ander voorbeeld is het verblijven in Sherwood Forest bij Nottinghamshire in Midden Engeland, uw verblijf ligt in de beroemde bossen van Robin Hood en het park ligt prachtig aan een groot meer; naast het maken van uitstapjes een ideaal park voor watersportliefhebbers. Ongetwijfeld zult ook u een prima vakantiepark kunnen vinden en zo kennis maken met het verrassende Engeland met zijn mooie natuur en cultuur.

Toeristische informatie

Stonehenge, een van de zeven wereldwonderen dateert van 2300 voor Christus; het is een soort Hunebed, waarvan nog altijd niet exact bekend is wat het oorspronkelijk doel van oprichting was. Als u in Engeland verblijft moet u het gezien hebben. Wie kent niet het verhaal van King Arthur en zijn ridders, bij Bath bevindt zich de “round table” of king Arthur. Cornwall is een gebied met een subtropisch klimaat in het zuidwesten van Engeland, het is een schitterend natuurgebied waar u fantastische foto’s kunt maken en voortreffelijk tot rust kunt komen. Engeland is ook het land van traditionele evenementen, uiteenlopend van eetwedstrijden tot vrachtwagen slepen; Verder op Goede Vrijdag het wereldkampioenschap Knikkeren, en wat dacht u van het jaarlijkse wegen van de burgemeester te High Wycombe, opgeluisterd door een grote kermis, wedstrijden en weddenschappen. Alleen voor mensen met de engelse natiponaliteit is er jaarlijks de strijd om de wereldtiel “beste leugenaar”, gehouden in de Bridge Inn te Wasdale, Cumbria.

Globaal is Engeland te verdelen in 3 grote delen, Noord-Engeland, Midden-Engeland en Zuid-Engeland, stuk voor stuk mooie en bijzonder interessante gebieden met prachtige landschappen en eeuwenoude cultuur; u zult genieten van de vele landhuizen, kastelen en ruïnes die het land telt, de eeuwenoude “pubs”, die wij hier alleen kennen van op de TV.