Vakantieparken Duitsland

Duitsland is met zijn 350.000 km2 een omvangrijk land, waar veel verschillende dingen te doen en te zien zijn. In het noorden van het land ligt Duitsland aan de Noordzee en de Oostzee. De noordelijke helft van het land kan als een laagvlakte omschreven worden. Centraal in het land liggen verschillende middelgebergtes, terwijl het uiterste zuiden aan de voet van de Alpen ligt. De vakantieparken in Duitsland concentreren zich langs de Wadden, in de Harz en het Sauerland, langs de Rijn en in Zuid-Duitsland. Het land heeft toeristen veel te bieden. Prachtige natuurgebieden, kastelen, trendy uitgaanssteden, wintersport en cultuur.

Voorzieningen in de vakantieparken in Duitsland

De vakantieparken in Duitsland zijn over het algemeen goed georganiseerd, goed onderhouden en voorzien van veel faciliteiten. Voor kinderen is er vaak volop speelgelegenheid aanwezig, in de vorm van speeltuinen, sportterreinen of een zwembad. In de schoolvakanties staan animatieteams in de vakantieparken klaar om de kinderen dag in dag uit te vermaken. Vaak is er op het terrein een café of restaurant aanwezig, vaak ook een winkel waar allerlei dagelijkse benodigdheden te koop zijn. De medewerkers van de vakantieparken in Duitsland kunnen hun gasten goed informeren over de mogelijkheden om in de omgeving te wandelen, fietsen, varen of skiën. In Duitsland is er ook veel aandacht voor automobilisten en motorrijders. Bij veel recepties en toeristenbureaus zijn fraaie autoroutes verkrijgbaar.

Evenementen

Het veelzijdige Duitsland heeft voor ieder wat wils. Het personeel van de vakantieparken in Duitsland zal je graag vertellen wat er in hun streek te doen is. Met de auto kun je bijvoorbeeld delen van de Oranjeroute rijden: 2500 kilometer langs plaatsen die een historische band hebben met het huis van Oranje-Nassau. Fietsliefhebbers hebben keuze te over uit de duizenden kilometers goed gemarkeerde fietsroutes in het land. Ook voor feesten kun je uitstekend in het land terecht. Vanuit een vakantiepark in Duitsland kun je bijvoorbeeld carnaval vieren in Keulen of een van de andere carnavalsplaatsen. In september worden er vele wijnfeesten gevierd. Een maand later maken ze zich in Zuid-Duitsland op voor het Oktoberfest, waarbij het bier rijkelijk vloeit.

Voorjaar in Duitsland

Het voorjaar is een uitstekend seizoen om een bezoek te brengen aan enkele van de historische steden die Duitsland rijk is. Vanuit een vakantiepark in Duitsland kun je schitterende autotochten maken langs verschillende steden, dorpen, kastelen en historische plaatsen. Combineer een bezoek aan Berlijn bijvoorbeeld met een tocht naar Dresden en Leipzig in het voormalige Oost-Duitsland. Of vereer de oude Hanzesteden Hamburg, Rostock en Lübeck met een bezoek.

Zomer in Duitsland

In de zomer is er in Duitsland volop te beleven. Genoeg reden dus voor een bezoek aan een vakantiepark in Duitsland. Strandplezier vind je onder meer langs de Duitse Waddenkust, die in het verlengde van het Nederlandse Waddengebied ligt. Gebieden als de Harz en het Zwarte Woud zijn eveneens geliefd onder vakantiegangers. Hier vind je onder meer bergen tot zo´n 700 meter hoogte, uitgestrekte bossen en meren die geschikt zijn om in te zwemmen.

Najaar in Duitsland

In het najaar is het gebied langs de Rijn en de Moezel een geweldige vakantiestreek. Door een vakantiepark in Duitsland te bezoeken kun je hier overdag heerlijk wandelen, fietsen of een vaartocht maken. Onderweg bewonder je het verkleuren van de wijnranken, terwijl de boeren bezig zijn met de oogst. ´s Avonds geniet je in je eigen huisje van de wijn die deze streek zo beroemd maakt.

Winter in Duitsland

Duitsland heeft veel verschillende wintersportgebieden. Er liggen diverse vakantieparken in Duitsland van waaruit wintersport uitstekend mogelijk is. Je kunt uiteraard gaan skiën in het uiterste zuiden van Duitsland. Maar ook Het Zwarte Woud en het Sauerland hebben wintersporters veel te bieden. Op sommige pistes kan geskied worden, maar vooral langlaufen is populair. Mensen die het liever rustig aan doen, kunnen vanuit een vakantiepark in Duitsland ook een heerlijke winterwandeling maken.

Duitsland, onze bekende buur is een in Centraal Europa gelegen land, dat grenst in het noorden aan de Noordzee, Denemarken en de oostzee, in het westen aan Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, in het zuiden aan Zwitserland en Oostenrijk en in het oosten aan Tsjechië en Polen. Het land heeft een oppervlakte van ruim 357.000 vierkante kilometer en telt bijna 83.000.000 inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Berlijn, een jonge hoofdstad, na de val van de Muur in 1989 die van Oost- en West Duitsland weer één staat maakte. Duitsland is een federale staat, er zijn 16 deelstaten met elk een eigen hoofdplaats, te weten: 1.Baden-Württemberg 2. Bayern 3. Berlin 4. Bremen 5. Hamburg 6. Hessen 7.Brandenburg 8. Mecklenburg-Vorpommern 9. Niedersachsen 10. Nordrhein-Westfalen 11. Rheinland-Pfalz 12. Saarland 13. Sachsen 14. Sachsen-Anhalt 15. Schleswig-Holstein en 16. Thüringen. Geografisch gezien is het land in 3 gebieden te verdelen, in het zuiden bevinden zich de Alpen, in het midden de Duitse Middelgebergten en in het noorden de Duitse Laagvlakte; Het land heeft een gematigd klimaat, maar er zijn toch aanzienlijke verschillen, veroorzaakt door de grootte van Duitsland en de landschappelijke verschillen. Duitsland kent een uitstekende infrastructuur, heeft een vriendelijke bevolking en een rijke keuken; het is ook een land van wijnen en vooral bieren, beroemd over de hele wereld zijn de Oktoberfeesten in München.

Duitsers zijn liefhebbers van feesten, er worden velerlei bals, opera’s en gala’s bezocht in de vele theaters, restaurants en clubs die het land rijk is. Heel bekend zijn ook de traditionele 1 mei festivals en manifestaties ter viering van de Dag van de Arbeid. Beroemd is het Weindorf Festival in Stuttgart in de maand augustus, een wijnfeest van ongekende grootte. ’s Winters vindt sinds jaar en dag op 1 januari het schansspringtoernooi in Garmisch Partenkirchen plaats.

Parken in Duitsland

Het zal tijd kosten om een weloverwogen keuze te maken uit de duizenden vakantieparken, die Duitsland rijk is. In het algemeen zijn de parken van goede kwaliteit, schoon en voorzien van alle comfort. Ook niet onbelangrijk is, dat in alle gebieden van Duitsland parken zijn gelegen, zodat u vrij bent om uw bestemming zonder beperking te kiezen.