Vakantieparken Denemarken

Denemarken is een koninkrijk en maakt deel uit van Scandinavië, het grenst zowel aan de Noordzee als de Oostzee, aan Duitsland en Zweden, waarmee het met een brug is verbonden. De hoofdstad van het land is Kopenhagen, waar het prachtige Koninklijke paleis Amalienborg staat. Het land bestaat voor het grootste deel uit schiereiland Jutland en een aantal eilanden, de grootste zijn Seeland, Lolland en Funen. Denemarken is een parlementaire constitutionele monarchie, het staatshoofd is Margaretha II. Tot het Deense koninkrijk behoren ook Groenland, het grootste eiland ter wereld en de Faeroer-eilanden. Denemarken is lid van de europese unie, maar niet van de eurozone, de munteenheid is de Kroon. De infrastructuur is goed zodat de vele attracties en evenementen goed bereikbaar zijn. Alle grote eilanden zijn of door bruggen of door tunnels met elkaar verbonden, het land heeft ruim 1000 km autosnelwegen en alle wegen zijn tolvrij, met uitzondering van een aantal grote bruggen. Denemarken is vanuit Zweden via de Sontbrug te bereiken, Jutland en Funen worden verbonden door de Kleine Beltbrug en de Grote Beltbrug verbindt Seeland en Funen. Er zijn plannen voor een brugverbinding tussen Duitsland en Denemarken, dat zou de Fehmarnbeltbrug moeten worden. Ook per trein is het prima reizen in het land, het spoorwegnet is ruim 2000 km lang. De hoofdstad Kopenhagen heeft een Metro . Denemarken is als vakantieland erg geliefd, het is in de eerste plaats eenvoudig per auto te bereizen en heeft de toerist enorm veel te bieden, immers de schitterende natuur en de daar overheersende rust vormen de basis voor een in- en ontspannende vakantie.

Denemarken biedt u vele mogelijkheden, van strand, natuur, evenementen en attracties; zo is een bezoek aan het oudste attractiepark ter wereld, Dyrehavsbakken –geopend in 1853—zeer bijzonder; een “must” is ook eenbezoek aan het grootste attractiepark van het land, Legoland, gelegen in Billund, evenals de anarchistische enclave Christina, nabij de haven van Kopenhagen; In Jelling zijn de grafheuvels, runenstenen en eeuwenoude kerk een aanrader.

Denemarken kent jaarlijkse evenementen, die internationale uitstraling hebben en een bezoek meer dan waard zijn, zoals: de negen dagen durende Vikingmarkt in Ribe, gelegen in Jutland en de oudste plaats van Denemarken, waar veel spektakel wordt geboden en u kennis maakt met handelen, goochelaars, muzikanten en krijgers met het thema Vikingen.; de Hjallerup Markt in noord-Jutland biedt de eerste week van juni veel vermaak door het gevarieerde aanbod van amusement.; In Kopenhagen viert men in mei carnaval, met pinksteren zijn er 3 dagen lang grote optochten en is er feest.

Parken in Denemarken

In Denemarken maken vakantieparken een heel groot deel uit van het verblijfsaanbod, er is dan ook veel variatie in de parken te vinden. De parken zijn prima verzorgd en zowel voor gezinnen als rustzoekers is er volop keuze. Ook voor strandliefhebbers zijn er volop parken te boeken. Vaak liggen de kleinere parken ook nog eens in natuurgebieden, terwijl gezinsparken meestal in de nabijheid van attractieparken zijn gesitueerd.