Vakantieparken Belgie

België is vanuit heel Nederland binnen enkele uren te bereiken. België kent een gevarieerd landschap. In het westen liggen mondaine badplaatsen langs het Noordzeestrand. Tegen de Nederlandse grens vind je bos- en heidegebied de Kempen. Centraal ligt een betrekkelijk vlak gebied, dat steeds heuvelachtiger wordt richting de lage bergen van de Ardennen. Aan de oostgrens ligt het unieke landschap de Hoge Venen. Door heel België zijn vakantieparken te vinden. België is bij Nederlanders ook bekend vanwege zijn gezellige steden. Brussel, Antwerpen, Brugge, Doornik en Malmedy lenen zich uitstekend voor een kort of langer bezoek.

Landal – kindvriendelijke parken Belgie

landalBent u opzoek naar een vakantiepark voor de het hele gezin! Landal Greenparks heeft op drie locaties in Belgie zo een prachtig park. De parken staan bekend om hun kind vriendelijkheid en hun vele actieviteiten.
Bekijk aanbod

Vrijuit – Bungalowparken Belgie

vrijuitDe vakantieparken van Sunparks zijn een perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen. In de privacy van een eigen huisje geniet u in alle vrijheid van uw vakantie of trek er op uit met de fiets of auto en ontdek de prachtige omgeving. Wij hebben brochures over bezienswaardigheden in de omgeving en uiteraard maar ook kunt u bij de receptie terecht voor mondelinge tips.
Bekijk aanbod

Vacanceselect –  luxe parken in Belgie

vacanceselectDe vakantieparken van Sunparks zijn een perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen. In de privacy van een eigen huisje geniet u in alle vrijheid van uw vakantie of trek er op uit met de fiets of auto en ontdek de prachtige omgeving. Wij hebben brochures over bezienswaardigheden in de omgeving en uiteraard maar ook kunt u bij de receptie terecht voor mondelinge tips.
Bekijk aanbod

Centerparcs – aanbiedingen parken in Belgie

centerparcsCenter Parcs biedt u vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk . Voor een fantastische vakantie in een vakantiehuis, oftewel bungalow. Je hebt mooi cottages en het grootste waterspeelparadijs aqua mundo voor alle leeftijden. Center Parcs bestaat inmiddels al 40 jaar. A State of Hapiness.
Bekijk aanbod

Voorzieningen in de vakantieparken in België

De vakantieparken in België kenmerken zich door een uitgebreid aanbod aan voorzieningen. De meeste vakantieparken zijn kindvriendelijk ingericht. Dit betekent dat het autoverkeer aan strikte regels is gebonden en dat er volop speelweides en speeltoestellen zijn. Daarnaast hebben veel Belgische vakantieparken een eigen zwembad, sportveld of tennisbaan. Vaak  is het mogelijk om een fiets te huren, waarmee je de omgeving van het vakantiepark in België kunt verkennen. Diverse vakantieparken hebben een eigen winkel, een café of een restaurant op het terrein.

Evenementen

De evenementen die gedurende het hele jaar in België worden georganiseerd, bieden voor ieder wat wils. Medewerkers van de vakantieparken in België kunnen je ongetwijfeld vertellen wat er in de omgeving te doen is. Maar het is ook een goed idee om België speciaal voor een van de evenementen te bezoeken. Het is bijvoorbeeld een aparte ervaring om carnaval te vieren in het hart van een Vlaamse stad. Of om een van de Maria-processies bij te wonen op 15 augustus. In april vindt in Zuidwest-België een groot evenement plaats waarbij de Eerste Wereldoorlog centraal staat. Re-enactmentgroepen uit binnen- en buitenland spelen dan het soldatenleven uit die tijd na. Op 11 juni wordt jaarlijks de middeleeuwse Guldensporenslag herdacht. In de zomermaanden zijn er talloze theaterfestivals, muziekevenementen en braderieën, die vanaf een vakantiepark in België gemakkelijk te bezoeken zijn.

Voorjaar

Het voorjaar is in België een mooie periode om de natuur in te trekken. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de Kempen of wandel met een natuurgids door natuurgebied ´t Zwin in het uiterste noordwesten. Ook de Ardennen en de Hoge Venen zijn in dit jaargetijde een bezoek waard. Vanuit een vakantiepark in België zijn de historische steden van het land uitstekend te bezoeken. Een stad als Brugge is in het voorjaar rustiger dan in de zomer.

Zomer

De zomer is een geschikte periode om een bezoek te brengen aan een vakantiepark langs de Belgische kust. Flaneren over de boulevard van Knokke, verse vis eten in Zeebrugge, spelen in het kindvriendelijke De Panne: de kust van België is zeer veelzijdig. Ook de Ardennen staan in de zomer bol van de waterpret. Huur eens een kajak bij een vakantiepark in België of bij een van de vele verhuurbedrijven. Voor jongeren zijn er diverse mogelijkheden om te survivallen, raften, klimmen en abseilen.

Najaar

Uitwaaien langs de kust of genieten van de kleuren van de herfst. Ook in België is het najaar een seizoen dat veel verschillende activiteiten mogelijk maakt. Vooral in het oosten van het land liggen diverse bosrijke gebieden waar de nadering van de winter goed zichtbaar is. In dit deel van België zijn diverse vakantieparken te vinden. De herfst is ook de tijd waarin de Belgen stilstaan bij de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog en andere oorlogen. Vooral in de streek rondom Ieper zijn er nog talloze herinneringen aan de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog te vinden. Tijdens een tocht door de streek mag een bezoek aan het In Flanders Fields Museum niet ontbreken.

Winter

In de winter is een bezoek aan de verschillende historische steden van België een aanrader. Vanuit een vakantiepark in België is zo´n bezoek gemakkelijk te organiseren. Bezoek bijvoorbeeld de veelzijdige hoofdstad Brussel, studentenstad Leuven en het minder bekende Mechelen. Of maak een tocht langs spectaculair gelegen steden als Malmedy, Dinant en Bouillon. Ook een bezoek aan een kuuroord of wellness center is in de winter een goed idee. Voor wintersportliefhebbers zijn de Ardennen in de winter de moeite waard. Vanuit je vakantiepark in België stap je zo een schitterend wandel- en langlaufgebied in.